Killer knoflooksaus

Man man man, de beste knoflooksaus ooit. Die maakte ik gisteren. En de aanleiding om dit recept eens neer te pennen? Knoflooksaus uit een fles. Die proefde ik namelijk laatst op een feestje en ik dacht dat ik erin bleef van ellende. Stopverf, muffe knoflook, alleen maar een vette smaak, niks fris aan. Jakkes.

Peuter vond mijn saus ook heel killing en graaide in zijn enthousiasme een vieze lepel uit de gootsteen om de saus nog even door te roeren. Nou, toen was de knoflooksaus dus echt om zeep. Da’s weer wat anders dan killing hè. Ik maakte hem gewoon opnieuw.

knoflooksaus2015

Killer knoflooksaus

Voor een schaaltje:

150 g crème fraîche
100 g dikke, volle yoghurt
2 el-met-een-kop volvette mayo
1 grote of 2 kleine tenen nog verse knoflook
zout, zwarte peper uit de molen
1 el verse bieslook

Ik zeg het maar weer eens voor de zekerheid: neem geen magere of halfvolle zuivel en mayonaise. Dan krijg je niet die heerlijk romige smaak en met roeren wordt de saus dan ook dunner.

Meng, voorzichtig roerend, de crème fraîche, yoghurt en mayo door elkaar. Knijp er de knoflook boven uit, voeg bieslook toe en roer weer even door. Breng op smaak met zwarte peper en een snufje zout. Laat dan nog (afgedekt) twee uur in de koelkast staan (of langer, bijvoorbeeld een dag).

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*