Leiden Ordinair

Zo noemde één van de serveersters het evenement waar ik vrijdagavond was. Leiden Culinair is druk en er wordt gedronken, gegeten en geschreeuwd. Het publiek is in principe divers, maar op de vrijdagavond waren er een hoop rode broeken met donkerblauwe overhemden erboven.

leidenculinair_2008_1
leidenculinair_2008leidenculinair_2008_2

We begonnen met Spaanse tapas bij Oloroso; het is niet echt heel vernieuwend meer, maar het blijkt nog steeds lekker om kleine hapjes te snacken. Kaasfondue van Cabrales en in balsamicosiroop gemarineerde champignons.

Door naar Viva Italia. Bij de entree stond een minibusje met daarin een pizza oven gebouwd. Het wachten zou nog wel lang kunnen duren, zei het meisje er, maar na vijf minuten bleek een ander groot gezelschap klaar te zijn en kunnen we met zijn zessen bij elkaar zitten. Rode wijn, artisjokken met saffraanmayo, bruschetta, tonijn en een stukje pizza kregen we op tafel. De bruschetta was een teleurstelling; de buitenkantjes van het brood met geen knoflook maar wel ui en koriander.

Onze desserts namen we bij Zout & Peper: honing-chocolademousse, frambozencarpaccio, vijgen-yoghurtbavarois. Lekker! Al was het vorig jaar beter.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*