Niet ultiem, wel leuk… het weekend in eetbeelden

Geloof Jamie Oliver maar niet hoor. Ultiem bestaat niet. Dat wil je ook niet, want als het niet beter kan dan kun je net zo goed stoppen met genieten. Ultieme sauzen, ultieme pizza’s, ultiem genieten? Maar soms komt het ultieme verdacht dichtbij. En dat geldt niet alleen voor eten. Zo voelde ik mij vanochtend behoorlijk gelukkig toen ik in de Hortus Botanicus van Leiden wandelde. Het kwam niet eens door dat lekkere citroencakeje dat we er aten, maar wel door mijn peuter die dolenthousiast door de groentetuin huppelde. Rozemarijn, bieslookbloemen, sla, het kon niet op. En ik moest aan alles ruiken wat hij had geplukt, terwijl ik C. tussen de groenten en de kruiden op een stenen trapje zat te voeden. Ultiem geluk? Nou, bijna dan.

Het hele weekend was overigens heerlijk. Naar de markt, onverwachts eetbezoek, gekleurde coeur de boeuf, zelfgemaakte cannelloni met aspergesaus, gegrilde groene asperges, ‘culinaire’ ijsjes van restaurant Beluga (te koop bij AH), lekker lunchen en siroop koken voor mijn limoncello-to-be.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*