Pizza buffelmozzarella met nigellazaad en verse tomaten

Het is weer pizza-tijd.

pizza met buffelmozzarella en nigellazaad

Neem voor 1 plaat:

pizza-deeg
1 bol buffelmozzarella
2 eetlepels nigellazaad
4 romatomaten, zonder het pulp, in stukjes gesneden

Meng de ingrediënten voor het deeg, kneed het even en laat naar wens wel of niet rijzen. Rol het deeg uit en leg het op een ingevette bakplaat (olijfolie, niet te zuinig nee). Beleg het met de buffelmozzarella die je in stukken scheurt boven het deeg (dan verdwijnt het sap tenminste niet). Zet de pizza nu een minuut of 10 in een voorverwarmde oven van minstens 250 graden. Haal eruit als de mozzarella gesmolten is en de onderkant van de pizza mooit bruin. Strooi er het nigellazaad over en leg er de tomaten op. Zet nog 2 minuten terug in de oven.

3 reacties

  1. he meis,
    Leuk receptje. Wat voor soort zaad is nigellazaad nou eigenlijk?? Heb het niet in huis, maar ben wel benieuwd! xx Laura

  2. Het is een zaadje van een eenjarig kruid (plant) met een kruidige smaak. Op internet zegt met dat de smaak doet denken aan oregano of ui, maar eigenlijk smaakt het gewoon naar nigellazaad. :) Ik vind het erg lekker, je moet het even roosteren voor gebruik. Kan ook door de salade. Het zit trouwens vaak op Turks brood.
    Bij de exoot te koop.

  3. Thank you darling!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*