Risotto met witte & groene asperges, pecorino en pecans

Ja, aspergepolonaise, want ze zijn er weer!

Risotto met witte & groene asperges, pecorino en pecans

500 g witte asperges
bouillonblokje
pluk saffraan
1 ui
klontje roomboter
300 g risottorijst
500 g groene asperges

1 teen knoflook
150 g geraspte pecorino
rasp van 1/2 citroen
1 teentje knoflook
handje pecannoten

Was de witte asperges. Snij de konten eraf en schil ze goed. Doe de konten en schillen met 1 liter water en kook een half uur in. Kook in een andere pan de asperges beetgaar.
Giet het kookwater van de schillen en kontjes door een zeef, zodat je aspergebouillon overhoudt. Los het bouillonblokje erin op. Giet een lepeltje bouillon op de saffraandraadjes en laat dit even vijf minuten staan. Doe dan het saffraanwater zonder de draadjes terug bij de bouillon.

Snipper de ui en fruit dit eventjes met een klontje roomboter in een pan met dikke bodem, doe ook de risottorijst erbij en roer tot de korrels glazig zien. Voeg dan beetje bij beetje de aspergebouillon toe.

Was ondertussen de groene asperges en haal het kontje eraf. Snij de asperges doormidden en gril de bovenste helften (met de kopjes) in een grillpan.
Snij de onderste helften in stukjes en stoom ze gaar in een pan met stoommandje (even blancheren mag ook, goed laten uitlekken).

Als de risotto gaar is, voeg je bijna alle pecorino, de citroenrasp, de knoflook en de witte en groene asperges toe (nog niet de gegrilde groene asperges). Schep om.
Serveer met de gegrilde groene asperges erop, de pecannoten en het laatste beetje pecorino.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*