Tijdens het doppen..

De pan met gekookte tuinboontjes in de keuken van mijn moeder vroeg er om dubbel gedopt te worden. En ik kreeg toestemming van la mama zelf.

Maar daar stuitte ik op enige weerstand.

Eerst Marijke. Wat doe je? Ik dop de boontjes dubbel. Nou, dat vind ik wel erg zonde van de vitaminen hoor.

Gefronsde wenkbrauw. Ah, de volgende. Mijn vader… wat ik aan het doen ben? Ik dop de tuinboontjes dubbel. Of er dan nog van over bleef? Zeker voor één persoon nog maar..

Zucht.

Hee, we hadden opa nog niet gehad. Wat ik daar toch aan het doen was? Bovendien gooide ik de schilletjes in de tuin en ze bleven in de planten hangen!

JA. LEUK HE. Lekker die tuinbonen uit hun schilletje laten floepen en hoppa de planten in. Ha, OOOH, wat ontspannend. Nou, vooral met jullie zeurtjes om me heen. Maar eigenwijs als ik was ging ik lekker door met doppen. Maar toen ik voor de tweede keer te horen kreeg dat er toch wel… erg… weinig… overbleef, liet ik de allerkleinste vriendjes maar ongemoeid.
Het smaakte natuurlijk best lekker zo gebakken wat citroensap, boter en een snufje zout

Aan zee gelopen en even lekker in mijn eentje in het zand gelegen. Kon ik mooi bedenken wat voor bolletje ijs ik zou nemen later. Mokka, dat is dan koffie en een toetje inéén. Oma bleek te trakteren. Opa vertelde dat ze gezegd had dat hij ons maar ’s op een ijsje moest trakteren.

2 reacties

  1. Van dubbel doppen worden ze zoeter he? Lekkerbekje!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*