Tijmbonbon en zwarte bessensap uit de Hortus

Het is de tijd van de wenende magnolia. Je hoeft maar langs haar te lopen, of de helft van de bloemen vliegt er al af. Veel voortuinen zijn momenteel voorzien van een laagje witte magnoliabloemen, zag ik tijdens een stadswandeling.

Allereerst liep ik naar de kinderboekhandel aan het Rapenburg, waar ik twee lieve posters kocht voor de kinderkamer. Daarna wandelde ik langs het Friese bakkertje op die ene hoek waar ik vrij zelden kom. Ik nam een Toscaanse kruidenstengel (enorm Fries, ik weet het) om direct te eten, een desembrood en een kersenkoek voor vanavond mee.
Ik slenterde richting de Hortus Botanicus, om te concluderen dat die nogal in verbouwing is. Gelukkig was het bijbehorende café Clusius wel open, want ik had wel zin om eventjes in de zon te zitten.
Helaas was het biologische appelsap op, dus werd me de zwarte bessen-appelsmoothie geadviseerd. Van een smoothie in een gemiddelde café verwacht je dat die smaakt naar het goedkoopste ingrediënt (meestal appel of sinaasappel), maar deze enorme smoothie smaakte heerlijk naar zwarte bes. De menukaart zag er ook best prettig uit. Biologisch brood en alle gebruikte kruiden uit de eigen tuin. Ook huisgemaakte kroketten.
Bij het afrekenen zag ik dat ze ook kruidenbonbons verkochten, o.a. oregano, munt en lavendel. Ik nam de tijmbonbon mee. Ze worden gemaakt door ene meneer H. F. in Leiden*.

Via de Universiteitsbibliotheek liep ik weer terug. Ik waande me even in de studentenwereld, ware het niet dat het inmiddels alweer zeven jaar geleden is dat ik afstudeerde, ik een hekel heb aan studentenhuizen en ik nog een maand afsta van het moederschap. Verre van…

(*maar ik heb absoluut geen tijm geproefd)

één reactie

  1. Zit ie al in je buik of kan je je er nog op verheugen? Die oreganobonbon lijkt me eigenlijk niet zo lekker.. :S
    Enne was die kroket dan ook vega?!

    xxx Marijke

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*