Watermeloen-passievruchtcocktail

Bittere Italiaanse frisdrankjes. Die komen in kleine flesjes (20 cl) en da’s handig, want van frisdrank wil ik helemaal niet veel drinken, want dan ga ik oncharmant mannengedrag vertonen. Er zijn ook lekkere bittere frisdrankjes in ordinaire 33 cl blikken, maar de leukste zijn toch de kleintjes van Sanbìtter (submerk van San Pellegrino). Nieuw is zwarte bes; bittere cassis! Iemand, breng me dat! Ojee en er blijkt ook een blikje cactusfruit-sinaasappel te bestaan. Wie gaat er binnenkort naar Italië?
Onderstaande alcoholvrije cocktail mag je trouwens ook gewoon met Bitter Lemon maken. Of vraag de Italiaanse delicatessenwinkel of ze aan Sanbìtter kunnen komen.

watermeloenfrisdrank

Watermeloen-passievruchtcocktail

voor 1 drankje

een stuk watermeloen (je hebt 70 ml sap nodig)
1 flesje Sanbìtter passievrucht of
200 ml Bitter Lemon
en 1 passievrucht

Zorg dat de watermeloen en de frisdrank koelkastkoud zijn.

Maal het watermeloenvruchtvlees in de blender of met de staafmixer fijn. Hang een kaasdoek of schone theedoek (gewassen zonder zeep of even nagespoeld) in een zeef en hang de zeef in een grote kom. Giet het watermeloenmengsel in de doek en laat uitlekken. Je kunt de doek nog opknopen en een uurtje laten hangen om echt al het sap eruit te krijgen. Gebruik per cocktail 70 ml watermeloensap. De rest van het sap kun je in de koelkast bewaren en een andere keer opdrinken.
Meng het watermeloensap met de Sanbittèr. Of meng het watermeloensap met Bitter Lemon. Hang dan ook nog een zeefje boven je glas, snij de passievrucht doormidden en schep het vruchtvlees in het zeefje. Als het passievruchtsap in je drankje is gedrupt, roer je de cocktail nog even door. De pitjes kun je door een bakje yoghurt doen, mocht je dat lekker vinden.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*