Witte-chocolademousse met aardbeien

Op de markt lagen bij één kraam doosjes aarbei met verschillende prijzen. Het verschil zat in de houdbaarheid. Maar de goedkopere soort kon nog prima gegeten worden ‘vandaag of morgen’. De helft stond eigenlijk al op knappen en ze moesten inderdaad nodig op, maar bijzonder smaakvol nog.

Mijn mousse is licht en zacht, maar niet zo stijf dat je het op de kop kunt houden.

2 (zo vers mogelijke) eieren, gesplitst
200 ml slagroom
100 g witte chocolade
beetje vanillepoeder
paar druppels citroensap
handje aardbeien

Klop de 2 eiwitten stijf. Klopt ook de slagroom stijf en meng deze met elkaar. Smelt de chocolade tot het zacht is, laat het niet te lang staan, want dan wordt het te warm. Roer er de twee eierdooiers door. Laat heel even afkoelen en meng het dan met de slagroom en eiwitten. Lepel er een beetje vanille door en enkele druppels citroensap. Laat verder opstijven in de koelkast.

Opdienen: leg plakjes aardbei onderin een glas of schaaltje, lepel er de mousse op en maak af met wat hele aardbeitjes er bovenop.

één reactie

  1. Ook lekker, witte chocolademousse met geitenkaas.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*