Recept zelfgemaakte ijskoffie

ijskoffie2

Plakken en zweten. Dat doen wij hier deze dagen, want er moet natuurlijk ook de hele dag door gedronken en geknuffeld worden. P. is aan het werk en T. en ik doen dansjes door het huis.

Vandaag maar eventjes geen warme dranken, daarom deze ijskoffie. Hij kan trouwens ook met ijsschuim.

IJskoffie (1 glas)

2 kopjes espresso
200 ml volle biologische melk
1 tl suiker
1 tl cacao

Zet twee kopjes espresso (sterk, elk 2 cm. vol). Los hierin de suiker en het cacao op.

Klop de helft van de melk op en laat ’t even afkoelen.
Schenk de afgekoelde espresso in een beker (liefst eentje die je kunt afdekken), schenk er de andere helft van de melk op (de niet-opgeklopte dus).
Laat de ijskoffie enkele uren koud worden in de vriezer tot er ijsvorming optreedt. Ik gebruik liever geen ijsblokjes extra, want daar wordt het wateriger van.
Schenk voor het opdrinken nog het resterende schuim erop en bestrooi met cacao.

7 reacties

  1. Jullie zijn plakkies!

    Enne wat betreft de ijskoffie, ’t klinkt aantrekkelijk maaaar neej.

  2. Hmmm. ik vind het wel goed klinken! Leuk dat je weer in back in the air bent, dat maakt mijn ochtendritueel compleet. Bij gebrek aan decafe koffie, doe ik het maar weer met een glaasje groene thee, tsja, verschil moet er wezen….

    x Laura

  3. Neem je eigen pak mee naar werk!

    Oja, de ijskoffie kan natuurlijk ook met decaff uit het espressopotje. Of anders met hele sterke koffie uit het apparaat.

  4. Waarom is decafe beter dan? In de ochtend moet je toch juist wakker worden!

  5. Gaat morgen naar Dille&Kamille voor melkopschuimertje (en gaat vast nog weer heel veel dingetjes daar kopen zoals altijd)

  6. Even een vraagje over de opgeschuimde melk: kun je het schuim een aantal uren laten staan terwijl de koffie in de vriezer staat?

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*