Filodeeg gevuld met geitenkaas en kumquatsiroop uit Happi.food

Ja hoor, van food word ik happy en van Happi.food met lekkere recepten en ultrablije eetinspiratie dus ook. Van Happi-Eveline mag ik een tof recept met jullie delen: filodeeg gevuld met geitenkaas en kumquatsiroop. Voor de rest van de smakelijke recepten moeten jullie zelf nog even naar de winkel. Hij ligt er tot 4 december.

20131113-135712.jpg

Filodeeg gevuld met geitenkaas en kumquatsiroop

Voorgerecht voor 4 à 6 personen

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Meng 150 gram feta, 150 gram zachte geitenkaas, 5 eetlepels broodkruim of paneermeel, 40 gram grofgehakte pistachenootjes, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel verse tijmblaadjes, ½ theelepel kaneel, 1 theelepel honing en een snuf rode peper.

Leg een stuk bakpapier van ± 80 centimeter lang op het aanrecht. Leg de helft van een pak filodeeg (6 velletjes) met de lange kanten iets overlappend naast elkaar. Kwast royaal in met olijfolie. Leg de andere 6 velletjes er op dezelfde manier op, zodanig dat de naden van de onderste en bovenste laag niet op elkaar liggen. Bestrijk eveneens met olie.

Verdeel het kaasmengsel met behulp van twee lepels of een spuitzak over de onderste rand van de deegplak. Rol de kaas in het deeg losjes op tot een lange rol met behulp van het bakpapier. Draai de rol tot een losse spiraal van zo’n 25 centimeter lang. Bak de spiraal op een met bakpapier beklede bakplaat in 30 minuten gaar en bruin. Laat afkoelen.

Spoel voor de siroop 150 gram kumquats schoon. Leg ze in een kom, voeg 1 theelepel zout toe en overgiet ze met kokend water. Laat 15 minuten staan. Breng 1 deciliter water met 75 gram suiker al roerend aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost. Voeg 5 kardemompeulen toe. Schep de kumquats uit het pekelwater, spoel ze af en laat uitlekken. Snijd van elke vrucht het groene puntje af, dan een plakje eraf, peuter de pitten eruit en snijd ze verder in nog 2 plakjes. Leg de plakjes in de stroop en laat 10 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.

Lepel vlak voor het serveren de kumquatsiroop over de kaasrol en snijd deze in 4 of 6 porties.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*