Van veel en graskaas

“Mama nemen veel boter”, zegt peuter T. terwijl mijn mes over mijn boterham glijdt. Mijn wenkbrauwen stijgen een centimetertje of twee. “Oh? Vind jij dat?”, vraag ik quasi onschuldig. “Ja, ikke fint dat mama veel boter neemt.”
Onze verslaggever ter plaatse gaat nog even door: “Mama nemen veel kaas”, vervolgt hij. Ik kijk naar zijn eigen boterham: een laag cashewnotenpasta waar je U tegen zegt.
Ik zet mijn tanden in mijn blijkbaar rijk belegde boterham met graskaas (Ja! Het is er weer!). Maar meneer is nog niet klaar. “Mama eet veel.” “Mama altijd eten.”

En hij heeft wel een beetje gelijk: ik eet aardig wat en al helemaal graag roomboter. “Dat komt omdat C. ook graag eet”, concludeer ik en ik wijs met twee vingers naar beneden. “C. wil drinken!”, beëindigt hij ons gesprek.

Tja. Het grote vreten, weetuwel.

2 reacties

  1. Haha grappig!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*