Gestoofde wortels met kruidkoek

Gisteren recenseerde ik Echt Eten van Jonathan Karpathios en vandaag mogen jullie genieten van een voorproefje uit het boek!

echt eten Gestoofde wortels met kruidkoek Blz 92

foto: Huib van Wersch fotografie

Gestoofde wortels met kruidkoek

Wortel is gemakkelijk te telen en ik gebruik hem dan ook veelvuldig in de keuken. Dit is een van mijn favoriete recepten met wortel. Het gerecht geeft een lekker mondgevoel, vanwege de zachte wortel en de krokante kruidkoek. De specerijen in dit recept zijn de specerijen die voor kruidkoek worden gebruikt.

voor 4 personen

4 plakken kruidkoek
2 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
1 kaneelstokje
1 theel. venkelzaad
1 stuk steranijs
2 bossen bospeen
peper en zout

Verwarm de oven voor op 50 ˚C. Zet een ovenplaat klaar met vetvrij papier erop.

Snijd de kruidkoek in kleine stukken en leg die op de ovenplaat. Droog de kruidkoek in de oven tot hij krokant is.

Doe de olijfolie samen met de boter in een pan met dikke bodem. Breek de kaneel in stukken en doe die samen met de overige specerijen in de pan. Laat de specerijen warm worden en voeg hierna de hele wortels van de bospeen, schoongeschrapt en zonder groen, toe. Strooi er wat zout over en schep hem even om.

Stoof de bospeen ongeveer 20 minuten op laag vuur gaar. Proef of de bospeen gaar genoeg is en breng hem
op smaak met peper en zout. Strooi de krokante kruidkoek over de peen.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*